Kirli kana düşman, mideye dost! 500 milyon kişi ekmek yerine yiyor, mucize sebze
Kamerun'da 'bobolo' olarak bilinen ve temel gıda maddelerinden biri olan manyok çubuğunu ilk defa duymuş olabilirsiniz. Ancak bu sebze, birçok kültürün sofrasında asırlardır ekmek yerine tüketiliyor. Faydaları ise duyanları bir hayli şaşırtıyor. Sofraların vazgeçilmezi manyok çubuğu, cilt sağlığından doğurganlığa kadar pek çok konuyla ilgili fayda sağlayabiliyor. İşte detaylar.
|
1
1 / 9Fotoğraf
Sahra Altı Afrika'da yaşayan Bantu halklarında tüketimi çok popüler olan manyok çubuğu, neredeyse tüm yemeklerin yanında yeniyor. Ekmekle eşdeğer görülen bu sebze, fermente edilmiş manyoğun palmiye yapraklarına sarılmasıyla elde ediliyor. Faydaları ise, ilk kez duyanları bir hayli şaşırtacak türden.