Çiğ etten sebzelere, meyvelerden ekmeğe kadar yediğimiz neredeyse her şeyi doğramak için kesme tahtası kullanıyoruz. Bu da kesme tahtası hijyen seviyesini kat kat önemli hale getiriyor. Pek çoğumuz kesme tahtasını mutfaktaki diğer gereçleri temizlediğimiz gibi temizliyoruz. Sıvı bulaşık deterjanı ve su. Ancak büyük bir hata yapıyoruz. Bulaşık deterjanı, tahtanın yüzeyini temizlerken derinlerinde hala kir ve bakteri kalacak. Özellikle et doğradıktan sonra tahtanın üzerinde kalan zararlı bakteriler sizi hasta edebilir. pembenar.com özel haberidir(pmb) Her kullanımdan sonra bakteri transferi riskini ortadan kaldırmak için kesme tahtasını steril hale getirmelisiniz. Bir kaba sıcak su doldurup içine bir miktar çamaşır suyu koyun. Yeterince beklettikten sonra kullanın. PembeNar Özel