Kesme tahtalarındaki gizli tehlike! Koruyucu kalkan oluyor, zeytinyağı en etkilisi
Kesme tahtası, mutfakta neredeyse her gün kullandığımız gereçlerdir biridir. Sıklıkla kullanıldığı için çabuk yıpranmaya başlayan bu gereç, sürekli bıçak darbesi alır. Bu durum hem kesme tahtasının hem de bıçakların kullanım ömrünü kısaltır. Kesme tahtasını koruyucu kalkana dönüştürmek için bu yöntemleri uygulayın.Her mutfakta bulunan ahşap kesme tahtaları, sürekli kullanıldığı için yıpranmaya ve üzerinde çizikler oluşmaya başlar. Doğru temizlik ve bakım teknikleri uygulanmadığında ise, yiyeceklere temas eden bu gereç sağlık açısından risk oluşturur. İşte ahşap kesme tahtasını hem uzun ömürlü hem de risksiz bir hale dönüştürmenin yolları.