Enfeksiyon gidermeden bağışıklığı güçlendirmeye pek çok faydası olduğu bilinen karamuk bitkisi, doğada kendiliğinden yetişiyor. Bir ağacının hasadı 7-8 saat süren bu bitki, toplandıktan sonra yaş ve kuru şekilde tüketilebiliyor. Kadın tuzluğu olarak bilinen karamuk nedir? Karamuk nerede yetişir? Karamuk faydaları nelerdir? Karamuk nasıl tüketilir? İşte cevabı...
|
1
1 / 6Fotoğraf
Sivas’ta 30 yıldır Aktarlık yapan Emin Şarkışla, karamuğun bir ağacının toplanmasının 7-8 sat sürdüğünü belirterek, “Karamuk dikenli bir meyve olduğu için eldivenlerle toplanır ve toplaması oldukça zahmetlidir. Bir ağacın toplanması 7-8 saat sürer. Meyveler toplandıktan sonra yaş ya da kuru şekilde satılır. Vatandaşlarımız vişne hoşafı, üzüm hoşafı gibi hoşaf şeklinde kaynatıp içerler. Bunun yanında özel tatlılarda kullanılır. Çok mayhoş, ekşimsi bir tadı vardır. Lezzetlidir, tatlı bir ekşiliği vardır" şeklinde konuştu.