Keki balon gibi kabartan 'mikser' taktiği! Yağlayıp unlayın, köpürtünce iş bitiyor
Kabarmayan, içi çiğ kalan ya da sertleşen keklerle karşılaşmak, mutfakta keyifli bir zaman geçirmek isteyen herkes için oldukça moral bozucu olabilir. Oldukça basit gibi görünse de, aslında kek yapmanın her adımı özen ve dikkat ister. Mükemmel kabaran, yumuşacık bir kek için dikkat edilmesi gereken bazı kritik noktalar var. İşte kekinizin kabarmasını engelleyen 7 yanlış.
11.09.2024 - 16:34
|
Son Güncellenme: 11.09.2024 - 16:35
Pek çok kişi farkında olmadan, kekin mükemmel şekilde kabarmasını ya da pişmesini engelleyecek bazı hatalar yapıyor. Aslında, kekin kabarmamasına sebep olan bu hatalar genellikle gözden kaçan basit detaylardan kaynaklanıyor. Küçük gibi görünen ama büyük farklar yaratan bu püf noktalarını bilmek, keklerinizin kusursuz bir şekilde kabarmasını sağlayacak. İşte kek pişirirken sıkça yapılan hatalar ve bu hatalardan nasıl kaçabileceğinize dair ipuçları.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Göz altındaki koyu halkalara artık yer yok! Tek hamlede kapatıcıyı sabitleyen yöntem
Tepeden tırnağa yenileme etkisi var! Saçı parlatıp halat gibi güçlendiriyor
Obezite, diyabet, depresyon, anksiyete! ‘Nedeni uykusuzluk olabilir, ciddiye alın’
Türk kahvesini hiç böyle bilmedik! Telvesini buzdolabına koyanlar şaştı kaldı, iksir gibi
3 gün tüketen yaşıyor! Demirde pekmezi sollayan, kan şekerini düşüren süper besin
Ayağı şişiren ödemi söküp atıyor, ağrıyı şıp diye kesiyor! 15 dakikada gelen rahatlık
'Düdüklü patlar mı' korkusuna son! Gözden kaçan 'su seviyesi' kuralı, ağızda dağılacak
Ev içerisinde çamaşırları 30 dakikada kurutan taktik! Bir tanesi bile nemli kalmıyor
Serenay Sarıkaya'nın atlamadığı güzellik tüyosu! Kuaföre taş çıkartır, yanından ayırmıyor
Söz konusu pirinçse buzluğa atıp dondurun! Cebe bayram ettiriyor, tadı gram değişmiyor