Kalp sağlığı için beslenme
Kalp hastalıklarından korunmak için beslenmenin önemi büyük yer tutuyor. Medicana Bahçelievler Hastanesinden Diyetisyen Gülen Ecem Kalkan'dan nasıl beslenileğine dair öneriler...
11.08.2015 - 17:01
|
Son Güncellenme: 11.08.2015 - 17:14
SEBZE VE MEYVELER:
Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre günde yediğimiz 5 porsiyon sebze meyve kalp hastalıklarından korunmada çok önemli.
Meyvelere gelince meyveler de yine lif içerikleri ve vitamin içerikleri sebebiyle günlük beslenmemizin mutlaka içinde bulunması gereken besinlerdir. Aynı zamanda meyveler ciddi antioksidan kaynakları oldukları için hem kalp rahatsızlıklarından hem de kanserden korunmada önemli besinler arasına girerler.
Ancak yine miktar ayarlaması şart. Çünkü meyvelerde de fruktoz adı verilen şeker vardır ve fazla tüketimi yarar sağlamaktan ziyade trigliseritler dediğimiz kan yağlarının artışına sebep olabilirler.