Protein temel bir makro besindir, bu nedenle her gün farklı gıda kaynaklarından bol miktarda protein almak tartışılamaz. Sağlıklı kaslara katkıda bulunan ve hücre onarımı gibi vücut fonksiyonlarını destekleyen yaşamın yapı taşıdır. Kaju fıstığını ara öğün olarak tüketmek veya öğünlerinize eklemek, protein ihtiyacınızı karşılamanızı kolaylaştırır. Kaju tüketmenin en iyi nedenlerinden biri kalp sağlığına olan faydasıdır. Kajunun kalp hastalığına yol açabilen kötü kolekstrol, LDL'yi düşürdüğü tespit edildi. Kalbe sağlıklı yemekler ve atıştırmalıklar hazırlamak istediğinizde kajuyu öğünlerinize dahil etmek harika bir seçenektir. Somondan fındıklara kadar omega-3 içeren yiyecekler yemek beyin sağlığı için oldukça iyidir. Omega-3 yağ asitleri sağlıklı beyin dolaşımı, yapısı ve işleviyle olumlu bir şekilde bağlantılı olup beyne giden kan akışını artırmaya, nörodejeneratif hastalıkların başlangıcını azaltmaya, bilişsel işlevi artırmaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Kaju nörotransmiter serotonini oluşturmak ve arttırmak için gerekli olan amino asit triptofan için de harika bir bitkisel kaynaktır. Kaju gibi kuruyemişleri düzenli olarak yemek, az miktarda lif, polifenoller adı verilen antiinflamatuar bitki bileşikleri sunar, çeşitli ve gelişen bir bağırsak mikrobiyomu oluşturarak iyi bağırsak sağlığına katkıda bulunabilir. Bir atıştırmalık veya yemek yedikten sonra bile kendinizi aç hissediyorsanız, bu, seçtiğiniz yiyecekte sizi uzun süre tok ve tatmin edecek doğru besin bileşiminin bulunmadığının iyi bir işaretidir. Karbonhidratlar genellikle enerji düzeylerini yükseltmeyle ilişkilendirilse de, size tokluk hissi veren şey proteindir. Kaju gibi yüksek proteinli gıdaların, yağ veya karbonhidrat bakımından zengin gıdalardan daha tok olduğu düşünülmektedir.