Kefir, kahvaltılarımıza dahil etmeye değer bir içecektir. Kolaylıkla sindirilir ve en önemlisi, laktoza hassasiyetiniz varsa rahatsızlık hissetmezsiniz. Kefirin içindeki bakteri ve maya, laktaz adı verilen ve laktozu emen bir enzim oluşturur. Ayrıca kefir oldukça yüksek oranda protein içerir. Meyvelerle birleştirip harika bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Kabızlık giderici özellikteki lifli yiyecekler, bağırsak sağlığı için büyük önem taşır. Dolayısıyla, lifli gıdaların en kaliteli çeşitlerini tüketmek gerekir. Unutmayın ki süpermarketlerdeki mısır gevrekleri çok fazla şeker içerir. Ayrıca bu ürünler lif oranı bakımından düşüktür. Almadan önce paketlerde verilen bilgileri iyice okuyun. En iyi seçenek en doğal olandır. Yulaf ezmesi ya da çavdar ekmeği sağlığınıza dikkat etmeniz ve kabızlıktan kaçınmanız için çok iyi iki yöntemdir. Taze meyveler kabızlıktan kaçınmak için en iyi besinlerdir. Meyvelerin lifinden en iyi şekilde faydalanmak için basit bir meyve salatası yapabilirsiniz. Peki hangi meyveler bağırsak hareketini artırıyor?Papaya, armut, çilek, kiraz, ananas, kivi, üzüm (kabuğu ve çekirdeği ile), incir ve kayısı. Kahvaltıdan önce bir kaşık zeytinyağı ve limon suyu için. Bu uygulama ayrıca vücudumuzda biriken toksinleri atabilen güçlü bir detoks görevi gösterir. Zeytinyağı sindirimi ve bağırsak hareketini teşvik eder. Bağırsakların içini yumuşatır ve dışkının taşınması kolaylaştırır. Zeytinyağı, limon ile birleşince, aynı anda bağırsak duvarlarını temizleyerek besin maddelerinin doğru emilmesini sağlayacak iyi bir müshil görevi görür.Her sabah yarım çay kaşığı zeytinyağı ile yarım çay kaşığı limon suyunu karıştırıp için. Yarım saat bekleyip o şekilde kahvaltı edin.