Hazırlayacağınız ıspanağı topraklı yapısından arındırmak için karbonatlı su yönteminden faydalanabilirsiniz. Bu sayede hem daha hızlı hem de tertemiz bir ıspanak tüketeceksiniz. Kökünden kesip yapraklarını ayırdığınız ıspanağı karbonatlı suyun içerisinde 15 dakika kadar bekletin. Ardından sebze kurutucusuna koyup üzerine su gezdirerek tekrar karbonatlayın. Suyla duruladıktan sonra, çamurlu hali gidene kadar yıkayabilirsiniz. Ispanakları sirkeli suyla yıkamak, suda bekletmekten çok daha avantajlı olacaktır. Bir kaba soğuk su ekleyin ve içine biraz elma sirkesi damlatın. Sirke, mikropları öldürme ve temizleme için harika bir yöntem olacaktır. Aynı zamanda bu işlemleri gerçekleştirirken sebze kurutucusu kullanmak ıspanak temizleme işleminin zamanını kısaltabilir. Ispanak yapraklarını temizlemek için salatalık veya soğan kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem yaprakları temizlemek için kullanılabilir. Aynı zamanda yaprakların üstündeki ince tüylerin alınmasını kolaylaştırır. Ispanakları temizledikten sonra kurulama aşamasını atlamamalısınız. Yaprakları ıslak bırakmak, oluşacak bakteri riskleri açısından doğru bulunmaz. Bu nedenle kurutma işlemi de temizleme aşaması kadar hassas kabul edilir. Ispanakları temizlerken ayırdığınız kök kısımları çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz. Bazı kültürel yemek tariflerinde kullanılan ıspanak kökleriyle sebze yemeklerine, turşulara ve çorbalara ilave edilebilir. Ispanak temizleme işlemini sonraki aşamalarda daha pratik hale getirmek için stok yaparak kullanabilirsiniz. Aldığınız ıspanakları iyi bir temizlik işleminden geçirdikten sonra, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede ilerleyen süreçlerde çok daha pratik bir hazırlık evresi olacaktır.