Islatınca faydasını ikisine katlıyormuş! Ne hazımsızlık bırakıyor ne de şişkinlik
Kuru yemişler, sağlıklı yağlar, proteinler ve çeşitli vitaminlerle zenginleştirilmiş besin kaynakları olarak bilinir. Ancak bu besinlerin sağlık yararlarını maksimize etmek için uygulayabileceğiniz basit bir yöntem var.
15.09.2024 - 07:55
|
Son Güncellenme: 15.09.2024 - 08:15
Besin emilimini artırır
Kuru yemişleri bir süre suda bekletmek, fitik asit ve enzim inhibitörlerinin etkilerini azaltarak besin emilimini artırır. Fitik asidin minerallerle bağlanarak vücut tarafından emilimini zorlaştırdığı bilinir. Suda bekletme işlemi, bu bileşenleri nötralize eder ve kuru yemişlerdeki vitamin, mineral ve antioksidanların vücut tarafından daha verimli bir şekilde emilmesini sağlar.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Göz altındaki koyu halkalara artık yer yok! Tek hamlede kapatıcıyı sabitleyen yöntem
Tepeden tırnağa iyi gelmediği şey yok! Saçı parlatıp halat gibi güçlendiriyor
Obezite, diyabet, depresyon, anksiyete! ‘Nedeni uykusuzluk olabilir, ciddiye alın’
Türk kahvesini hiç böyle bilmedik! Telvesini buzdolabına koyanlar şaştı kaldı, iksir gibi
3 gün tüketen yaşıyor! Demirde pekmezi sollayan, kan şekerini düşüren süper besin
Ayağı şişiren ödemi söküp atıyor, ağrıyı şıp diye kesiyor! 15 dakikada gelen rahatlık
'Düdüklü patlar mı' korkusuna son! Gözden kaçan 'su seviyesi' kuralı, ağızda dağılacak
Ev içerisinde çamaşırları 30 dakikada kurutan taktik! Bir tanesi bile nemli kalmıyor
Serenay Sarıkaya'nın atlamadığı güzellik tüyosu! Kuaföre taş çıkartır, yanından ayırmıyor
Söz konusu pirinçse buzluğa atıp dondurun! Cebe bayram ettiriyor, tadı gram değişmiyor