Islatınca faydasını ikisine katlıyormuş! Ne hazımsızlık bırakıyor ne de şişkinlik
Kuru yemişler, sağlıklı yağlar, proteinler ve çeşitli vitaminlerle zenginleştirilmiş besin kaynakları olarak bilinir. Ancak bu besinlerin sağlık yararlarını maksimize etmek için uygulayabileceğiniz basit bir yöntem var.
|
1
1 / 6Fotoğraf
Besin emilimini artırır
Kuru yemişleri bir süre suda bekletmek, fitik asit ve enzim inhibitörlerinin etkilerini azaltarak besin emilimini artırır. Fitik asidin minerallerle bağlanarak vücut tarafından emilimini zorlaştırdığı bilinir. Suda bekletme işlemi, bu bileşenleri nötralize eder ve kuru yemişlerdeki vitamin, mineral ve antioksidanların vücut tarafından daha verimli bir şekilde emilmesini sağlar.