İftar ve sahurda neler yenir? Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş, Ramazan’ı sağlıkla geçirebilmeniz için özel önerilerde bulunuyor. 17.06.2015 - 14:48 | Son Güncellenme: 17.06.2015 - 14:51 1 1 / 11 Fotoğraf Kan şekerini dengelemek için iftara hurma ve suyla başlayın İftarda orucunuzu bir bardak su ve iki adet hurma ile açın böylelikle gün boyu düşen şekerinizi dengelemeniz daha kolay olur. Sonrasında ilk yemek tercihiniz bir kase çorba olsun. Yemeğinizi yavaş yavaş yemeğe özen gösterin. Çorbanızı içtikten sonra 20 dakika kadar bekleyin ve sonrasında ana yemeğinizi tüketin. Yanında bol salata ve süt ürünlerinden yoğurt, cacık veya komposto tüketmeye çalışın. Ekmek olarak tercihiniz esmer ekmekler olsun ramazan pidesinden tüketmek istiyorsanız küçük bir parça tüketmeye özen gösterin. Haberin Devamı İçin Tıklayın