Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan içli köfte, ince bulgur, kıyma, soğan ve baharatların mükemmel uyumuyla hazırlanan iç harcıyla yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bu yemek, haşlanarak ya da kızartılarak hazırlanabiliyor. Peki, haşlaması ve kızartması ile büyüleyen bu enfes yemek nasıl yapılır ve nasıl saklanır?
|
1
1 / 7Fotoğraf
İÇLİ KÖFTE MALZEMELERİ NELERDİR?
2 su bardağı ince köftelik bulgur, 1 su bardağı irmik, 3 su bardağı sıcak su, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı un, 2 silme çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı tuz, 200 gram tereyağı, 550 gram kıyma, Yarım çay bardağı su, 4 adet soğan, 1 çay kaşığı nane, 2 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 10 dal maydanoz, 1 su bardağı ceviz içi içli köfte yapmak için gereken malzemelerdir.