Hünkar beğendinin sırrı malzemesindeymiş! İyi pişmiş, yumuşak ve baharatlı
Hünkar beğendi, Osmanlı mutfağının ünlü ve lezzetli yemeklerinden biridir. Bu yemeğin temelinde, közlenmiş patlıcan ve zengin bir et sosu bulunur. İşte hünkar beğendi yapmanın püf noktaları!
12.01.2025 - 11:58
|
Son Güncellenme: 12.01.2025 - 11:58
PATLICANIN KÖZLENMESİ
Patlıcanlar közde ya da fırında iyice közlenmeli. Patlıcan yemeğe özgü o meşhur aromayı verecektir. Patlıcanları közlerken kabuklarının tamamen yanması, patlıcanın daha yumuşak ve tatlı olmasını da sağlar. Közledikten sonra patlıcanları soyarken, içine kararmış kısmının da yumuşak dokusunu almak yemeği daha lezzetli hale getirir.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Ağrı, ateş, bulantı! Yemek sonrası gelen karın ağrısına dikkat
Hünkar beğendinin sırrı malzemesindeymiş! İyi pişmiş, yumuşak ve baharatlı
Ameliyatsız yüz gençleştirmek mümkün! Kolajen üretimini uyararak, yaşlanmanın izlerini siliyor
Osmanlı’da özel reçeteliydi! Evde yapın sabah-akşam sıkın, şifanın adı: Gül mayası
Bir ısırıkta geçmişe götürecek! Mis gibi babaanne kurabiyesi, limon da yakışıyor
Kabuğuyla yeniyor, minicik boyuyla kataraktı önlüyor! Gençliğin sırrı içinde saklı
Hamilelikten sonra verdiği kilolar gündem oldu! Ece Erken: 'Hep bu sebzeyi yedim'
Kızartılmış balıkları bozmadan ısıtıyor! Çıtırlığı kalacak, yağa daldırmaya gerek yok
2025 Şal Modelleri Örnekleri - Örülebilecek En Güzel Ve En Kolay Şal Örgü Modelleri
2025 Lif Modelleri Ve Örnekleri - En Güzel Kare, Kalpli, Uzun, Yuvarlak, Çilekli Lif Örnekleri