Her gün bilmeden tüketiyoruz! Bir avucu bunamaya savaş açıyor, hafızayı besliyor
Orta yaşlı ve yetişkin kişilerin bunama riskini önemli ölçüde azaltabilen bir yiyecek tespit edildi. Uluslararası bir araştırma ekibi, çoğunluğu 50'li yaşların ortasında olan 50 bin 300 İngiliz yetişkini, ortalama 7 yıl boyunca takip ederek bunama gelişip gelişmediklerini görmek için kuru yemiş tüketim alışkanlıklarıyla ilgili bir anket doldurttu ve sonuçlar bakın neye işaret etti.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Yaklaşık 1400 demans hastası üzerinde çalışma yapan araştırmacılar yaş, cinsiyet, vücut kütlesi, eğitim ve yaşam tarzı gibi faktörleri hesaba kattıktan sonra günlük olarak kuru yemiş tüketmenin demans riskini yüzde 12 oranında azalttığını tespit etti.