Haşlanmış patatesin suyu çok kıymetli çıktı! Şeflerin bir numarası, kıvam artırıyor
Haşlanmış patates herkesin sevdiği lezzetlerden biri. Patatesin haşlama suyunu saklamaksa farklı tariflerde işinize yarayabilir. Patatesin pişme suyunu neden dökmemeniz gerektiğini haberimizde tüm detaylarıyla anlattık. Üstelik sadece patates değil, makarna için de aynı şey söz konusu.
28.08.2024 - 13:13
|
Son Güncellenme: 28.08.2024 - 16:54
Makarna pişirme suyunun saklanması, hem ev aşçıları hem de profesyonel şefler tarafından uzun zamandır başka tariflerin püf noktalarından biri olmuştur. Tıpkı makarna gibi patatesin haşlama suyu da son derece kullanışlıdır. Sosların yapımını koyulaştırmak için, çorbalarda ve güveçlerde kullanılabilen bu sular mutlaka saklanmalı.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Göz altındaki koyu halkalara artık yer yok! Tek hamlede kapatıcıyı sabitleyen yöntem
Tepeden tırnağa yenileme etkisi var! Saçı parlatıp halat gibi güçlendiriyor
Obezite, diyabet, depresyon, anksiyete! ‘Nedeni uykusuzluk olabilir, ciddiye alın’
Türk kahvesini hiç böyle bilmedik! Telvesini buzdolabına koyanlar şaştı kaldı, iksir gibi
3 gün tüketen yaşıyor! Demirde pekmezi sollayan, kan şekerini düşüren süper besin
Ayağı şişiren ödemi söküp atıyor, ağrıyı şıp diye kesiyor! 15 dakikada gelen rahatlık
'Düdüklü patlar mı' korkusuna son! Gözden kaçan 'su seviyesi' kuralı, ağızda dağılacak
Ev içerisinde çamaşırları 30 dakikada kurutan taktik! Bir tanesi bile nemli kalmıyor
Serenay Sarıkaya'nın atlamadığı güzellik tüyosu! Kuaföre taş çıkartır, yanından ayırmıyor
Söz konusu pirinçse buzluğa atıp dondurun! Cebe bayram ettiriyor, tadı gram değişmiyor