Haşlanmış patatesin suyu çok kıymetli çıktı! Şeflerin bir numarası, kıvam artırıyor
Haşlanmış patates herkesin sevdiği lezzetlerden biri. Patatesin haşlama suyunu saklamaksa farklı tariflerde işinize yarayabilir. Patatesin pişme suyunu neden dökmemeniz gerektiğini haberimizde tüm detaylarıyla anlattık. Üstelik sadece patates değil, makarna için de aynı şey söz konusu.
|
1
1 / 6Fotoğraf
Makarna pişirme suyunun saklanması, hem ev aşçıları hem de profesyonel şefler tarafından uzun zamandır başka tariflerin püf noktalarından biri olmuştur. Tıpkı makarna gibi patatesin haşlama suyu da son derece kullanışlıdır. Sosların yapımını koyulaştırmak için, çorbalarda ve güveçlerde kullanılabilen bu sular mutlaka saklanmalı.