Haşlaması 2 dakika sürüyormuş! Yıkamayınca zehri içinde kalıyor: 5 dakika yeterli
Lahana kış sebzeleri arasında en besleyici ve yenmesi zor olan yiyeceklerinden biri. Güçlü bir antioksidan olan lahananın hem dolması hem de yemeği hastalıklara karşı koruyucu olsa da lahana hazırlama aşamasında haşlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Peki bunlar neler?
|
1
1 / 6Fotoğraf
Hem ekonomik hem de doyurucu bir kış sebzesi olan lahana A, C ve K vitaminleri bakımından son derece zengin. Bu özellikleriyle bağışıklık sistemini destekler ve kansere karşı da korur. Kabızlık sorunu yaşayanlar için de sağlıklı bir seçim olan lahanaya öğünlerinizde rahatlıkla yer verebilirsiniz. Lahana yapraklı ve gövdeli bir yapıya sahip olduğu için ayıklaması ve haşlaması biraz zor olabilir.