Haşlamak şart değil, üstelik yağ da çekmeyecek! Fırında çıtır karnabahar böyle yapılır
Haşlama derdi olmadan, üstelik fırında, yağsız çıtır çıtır karnabahar yapılabildiğini biliyor muydunuz? Karnabahar kızartması yağ çekiyor diye endişeleniyorsanız bu fırında çıtır karnabahar tarifini denemelisiniz. Fırında piştiği için daha hafif olan bu karnabahar, favori akşam yemeğiniz olabilir!
|
1
1 / 7Fotoğraf
GÜNLÜK İHTİYAÇLARINIZIN NE KADARINI KARŞILAR?
Karnabahar C vitamini, K vitamini ve folik asit için iyi bir kaynaktır. Bunun yanında potasyum, magnezyum, mangan ve kalsiyum gibi mineralleri de içerir. Karnabaharın kalorisi oldukça düşük. Üstelik çeşitli vitamin ve mineraller açısından zengin bir besindir. 100 gram karnabaharın besin değerleri şöyle: Kalori 27, Lif 2 gr, C vitamini günlük değerin yüzde 58'i, K vitamini günlük değerin yüzde 14'ü, B6 vitamini günlük değerin yüzde 12'si, folat günlük değerin yüzde 15'i, potasyum günlük değerin yüzde 7'si, magnezyum günlük değerin yüzde 4'ü, fosfor: günlük değerin yüzde 4'ü.