Haşlamadan, pişirmeden bir kere sallayın! Aşçıların asla yanıltmayan asırlık taktiği
Asçılar yumurtayı haşlamadan ya da pişirmeden önce sallarlar. Peki bu hareketi neden yaptıklarını düşündünüz mü? Aslında oldukça işe yarar bir sebebi var. İşte yumurta pişirmekle ilgili aşçıların uyguladığı asırlık taktikler.
30.10.2024 - 14:31
|
Son Güncellenme: 30.10.2024 - 15:14
Profesyonel aşçılar, yumurtaları kaynatmadan önce hafifçe çalkalamayı tercih eder. Bu, yumurta içindeki sarının sabitlenmesine yardımcı olur, böylece pişirme sırasında merkezde kalır ve soğuduktan sonra kolayca soyulmasını sağlar. Yumurtanın içindeki akışkan yapı, çalkalandığında hafifçe karışır ve kabuk soymada zorluk yaratan ince zarı serbest bırakır.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Bu renkler makyajda favoriniz olacak! Sadelik doğasında var, pastellik ön planda
Asyalıların güzellik sırrıymış! Pirinç suyundan gelen gençlik, asla leke bırakmıyor
Fast food'çulara taş çıkartıyor! Çıtır tavuğu evde hazırlamak çok kolay, içi yumuşacık
Soğuk havalarda dikiz aynasına geçirin! Buzlanmayı bitiren tek malzemeli tüyo
Yıllar geçtikçe değerleniyor! Deri cüzdanı, çantayı tek hamlede yenileyen taktik
Ağaç çatlaklarından sızıyor, kokusu keskin ama faydası çok! Doğal cilt yenileyici
Tereyağının böylesi daha sağlıklıymış! Akıllardaki tek soru: Sarı mı, beyaz mı?
Nezlenin, gribin değil kabızlığın da ilacı! Böbrekleri yıkıyor, bir kez yiyen yaşadı
Öksürüğü şıp diye kesen mucize çay! Doğal balgam söktürücü, tahrişi yatıştırıyor
E vitamini deposu bakım yağı! Kırışıklıkları açıyor, cildi canlandıracak