Haşlamadan, pişirmeden bir kere sallayın! Aşçıların asla yanıltmayan asırlık taktiği
Asçılar yumurtayı haşlamadan ya da pişirmeden önce sallarlar. Peki bu hareketi neden yaptıklarını düşündünüz mü? Aslında oldukça işe yarar bir sebebi var. İşte yumurta pişirmekle ilgili aşçıların uyguladığı asırlık taktikler.
|
1
1 / 9Fotoğraf
Profesyonel aşçılar, yumurtaları kaynatmadan önce hafifçe çalkalamayı tercih eder. Bu, yumurta içindeki sarının sabitlenmesine yardımcı olur, böylece pişirme sırasında merkezde kalır ve soğuduktan sonra kolayca soyulmasını sağlar. Yumurtanın içindeki akışkan yapı, çalkalandığında hafifçe karışır ve kabuk soymada zorluk yaratan ince zarı serbest bırakır.