Uzman Diyetisyen Emre Uzun, sağlıklı beslenme de önemli rol oynayan ‘’tuz’’larla ilgili bilinmeyenleri yapılan bilimsel araştırmaların ışığında açıklıyor. Sofra, Himalaya, Kaya ve Deniz Tuz’unun olumlu ve olumsuz etkilerini ve tüketimde nelere nasıl dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
|
1
1 / 11Fotoğraf
Sofra Tuzu
Diyetisyen Emre Uzun yapılan araştırmalara göre; ‘’Yeraltı tuz yataklarından çıkarılan rafine tuzlar, yapılan araştırmalara göre 84 element içerir. Bu doğal tuzlar rafine edilerek içerisindeki 82 element ve iz elementler alınır. Geriye sodyum-klor kalır. Sonrasında topaklanmasını engellemek için içerisine katkı maddesi eklenerek sofradaki halini alır. İyotlu ve iyotsuz formları da vardır ‘’ diyor.