Hangi tuzun ne özelliği var?
Uzman Diyetisyen Emre Uzun, sağlıklı beslenme de önemli rol oynayan ‘’tuz’’larla ilgili bilinmeyenleri yapılan bilimsel araştırmaların ışığında açıklıyor. Sofra, Himalaya, Kaya ve Deniz Tuz’unun olumlu ve olumsuz etkilerini ve tüketimde nelere nasıl dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
03.08.2015 - 11:36
|
Son Güncellenme: 03.08.2015 - 11:37
Sofra Tuzu
Diyetisyen Emre Uzun yapılan araştırmalara göre; ‘’Yeraltı tuz yataklarından çıkarılan rafine tuzlar, yapılan araştırmalara göre 84 element içerir. Bu doğal tuzlar rafine edilerek içerisindeki 82 element ve iz elementler alınır. Geriye sodyum-klor kalır. Sonrasında topaklanmasını engellemek için içerisine katkı maddesi eklenerek sofradaki halini alır. İyotlu ve iyotsuz formları da vardır ‘’ diyor.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Çıkmayan nar lekesine çare yeşil şişede! İz bırakmıyor, en etkili deterjandan daha iyi
Yeni saç çıkaran doğal yöntem! Etkisi soğan suyundan geliyormuş
Göz altı morluklarını yok eden süper yağ! Herkes kullanıyor, doğal sıkılaştırıcı
Deterjana para saçmaya son! En iyisi evde hazırlanıyor, raftakilerle kapışan sıvı temizleyici
Börek, poğaça, tatlı fark etmez! Hepsine gidiyor, hamur işine yapılan altın dokunuş
Mutfağınızı yeni gelin mutfağına çeviren dolap tüyosu! Rendeleyip suya atın, sonuç pırıl pırıl
Dubai çikolatasından sonra menemeni de çıktı! Ön yargıları kırdı geçti, tadı nefis
Karanfili böyle kullanan sırma saçlara kavuşuyor! Dökülmeyi azaltan mucize karışım
Kilo aldırıp yağlandıran sinsi tehlike! Eksikliği metabolizmayı öldürüyor, dikkat etmek şart
Yemeğin kalorisini yarı yarıya azaltıyor! Yağ yerine kullanın, lezzeti gram şaşmayacak