Gastronomi Bölüm Başkanı Doktor Öğretim Üyesi İlkay Gök, denizlerimizdeki balıkların zararlı olup olmadığını açıkladı. İşte İlkay gök’ün balıklar hakkında yaptığı o çarpıcı açıklamalar.
|
1
1 / 7Fotoğraf
“Genellikle kısa ömürlü, küçük balıklar, çiftlik balıkları ve tatlı su balıklarında cıva oranı düşüktür” diyen Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök şunları söyledi: ‘’Denizlerimizde yaşayan hamsi, sardalya, istavrit gibi balıklarda cıva yok denecek kadar azdır.
Dil balığı, barbun, tekir, palamut, uskumru gibi orta boylu balıklarda cıva düşüktür. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi haftada iki öğün düşük miktarca cıva içeren balık tüketiminin sağlık için risk oluşturmadığını bildirmiştir.’’