Günlerce beklese de tazecik kalıyor! Simitleri lüp lüp yediren 'buzluk' yöntemi
Simit, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sabah kahvaltılarında, çayın yanında veya atıştırmalık olarak tüketilir ve çoğu kişinin favorileri arasında yer alır. Ancak simit, bayatladıkça sertleşir ve eski tazeliğini kaybeder. Fazla aldığınız simitleri israf etmemek ve her zaman taze bir şekilde tüketmek için doğru saklama yöntemlerini bilmek çok önemli. İşte detaylar.Herkesin severek tükettiği simit, İstanbul'un simgesi haline gelen detaylardan yalnızca bir tanesidir. Ancak aldığımız gıdaların tazeliğini koruyarak saklamak için en önemli nokta, sıcaklık olabilir. İşte doğru muhafaza ederek bayatlamayan simit elde etmenin yolları.