Griple mücadelede daha iyisi yok! Antioksidan tavan seviyede, posasından lif akıyor
Kış mevsimi geldiğinde, doğa bizlere en şifalı meyvelerinden birini sunar, o da nardır. Dışarıdan bakıldığında sert kabuğu ve içindeki parlak kırmızı taneleri ile dikkat çeken nar, sadece görünüşüyle değil, sağlığa olan çeşitli faydalarıyla da öne çıkar. Yüzyıllardır pek çok kültürde ‘şifa kaynağı’ olarak anılan bu meyve, özellikle kalp sağlığını koruyan özellikleriyle bilinir. Hem taze taneleri hem de suyu ile nardan farklı şekillerde yararlanmak da mümkün.
|
1
1 / 8Fotoğraf
Nar, vücudu dış etkenlere karşı korumaya yardımcı olan güçlü antioksidanlar içerir. Ancak narın faydaları bununla sınırlı değil. Narın posası ve kabuğu da adeta bir şifa deposudur. Kalpten cilde, bağışıklık sisteminden sindirime kadar birçok alanda narın iyileştirici etkileri bulunur. Bu sebeple günümüzde pek çok insan narı sadece tadı için değil, sağlığa faydalarından dolayı da tercih ediyor.