Gıdaları dondururken de çözdürürken de bu yöntemleri uygulayın!
Covid-19 salgınının ardından evlerde gıda stokunun arttığına dikkati çeken uzmanlar, buzluk ya da derin dondurucuda saklanan gıdaların tazeliği ve besin değerini koruyabilmesini sağlayacak önerilerde bulundu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek, gıdaların dondurularak muhafaza edilmesinin tazeliğini korumak için en iyi yöntemlerden olduğunu söyledi.
|
1
1 / 17Fotoğraf
Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, gıda maddelerinin tükeneceği ya da kısıtlamaların uzayacağı endişesiyle bazı vatandaşları ihtiyaçlarından fazlasını satın alarak stok yapmaya yöneltti.