Ghee çok miktarda linoleik asit içerir. Bu yağ asidi vücudu kanserojen, arter plağı ve şeker hastalığına karşı etkili bir şekilde korur. Bu nedenle, araştırmacılar, ghee'nin kalp krizi ve kardiyolojik hastalıkların önlenmesinde kullanılabileceğini söylüyorlar. Araştırmalar, ghee'nin hem kanda hem de bağırsaklarda kolesterolü düşürebildiğini göstermiştir. Ghee bütirik asit bakımından zengindir. Bağırsaktaki bakteri, fiberi bütirik asite dönüştürür ve bağırsak duvarlarını korumak için adeta biçilmiş bir kaftandır. Dolayısıyla ilerde gelişebilecek olan kolon kanserini de büyük ölçüde engellemeye yardımcı olur. Ghee yağını hazırlamak için önce çelik bir tencerenin içerisine tereyağını boşaltın. Daha sonra yağı yakmayacak şekilde tencerede 20dk kadar kaynatın. Bu aşamada üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla temizleyin. Tencerenin altında kahverengi çözeltiler oluşmaya başladığında yağı ocaktan alın. Tek bir süzgece temiz bir tülbentle bağlayıp yağı süzün kalan sarı karışımı cam bir kavanozda saklayabilir ihtiyaç halinde yemeklerinizde veya kahvaltılarınızda kullanabilirsiniz.