Sıvı gıdalar, katıya oranla midede daha az yanma yapar. Tabi ki her içecek buna dâhil değildir. Örneğin, alkollü içecekler, asitli içecekler hamilelikte tüketilmemesi gerekenlerdendir. Başta su olmak üzere ayran, çorba, süt, papatya gibi bitki çayları midenizi rahatlatacak sıvılardandır. Kızarmış tavuk, patates gibi besinler çok özlediğiniz yemekler olabilir. Ancak bu tip gıdalar midenizde hem şişkinlik hem yanma yapar. Bu nedenle gebeliğiniz süresinde kızartılmış yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durmakta yarar var. Baharatlı gıdalar da midede yanma ve ekşimeyi tetikler. Baharatlı gıdaları azaltın. Tam yatacaksınız ki mideniz kazındı. Bu arada yaptığınız atıştırmalıklar da midenizi rahatsız edecek ve uykunuza engel olacaktır. O nedenle yatmadan hemen önce bir şeyler yememeye özen gösterin. Günde 5 öğün tüketmeye çalışın ve ara öğünleri ihmal etmeyin. Az ama sık sık beslenin, porsiyonlarınızı azaltın. Hızlı yemek yemek midenizi hem çabuk şişirir hem de rahatsız eder. Bu nedenle yemeğinizi ağır yiyin. Kıyafet seçimi oldukça önemli. Dar kıyafetler sizi olduğunuzdan daha çok sıkar, bu da sizi rahatsız eder. Sizi sıkmayacak, rahat ettirecek kıyafetler giyin. “Bunların hepsini yapıyorum ama yine de mide şikâyeti çekiyorum” diyorsanız doktorunuzla görüşün.