Fırında alınmış gibi ağızda eriyecek! Ekmeği ilaca çevirme gücü var, soğukta tutun
Ekşi maya, yüzyıllardır geleneksel ekmek yapımında kullanılan, doğal fermantasyon sürecinin ürünü olan bir kültürdür. Zamanla kaybolmaya yüz tutmuş olsa da özellikle son yıllarda yeniden popülerlik kazandı. Evde ekşi maya ile yapılan ekmekler, sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlıklı ve içeriği bakımından besleyici bir alternatif sunar. Ancak, ekşi mayanın uzun ömürlü olması ve her zaman kullanılabilir halde kalması için doğru saklama yöntemlerine ihtiyaç vardır. İşte o saklama yöntemleri.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Maya, canlı bir organizmadır. Doğru saklama yöntemleri ile onu muhafaza ederek hem ekşi mayanızın aktifliğini korumuş, uzun süre dayanmasını sağlamış olursunuz hem de yapacağınız ekmeklerin kalitesini artırabilirsiniz. İşte ekşi mayanızı en iyi doğru şekilde saklamak için bilmeniz gerekenler.