Her yemeğe gider deyip koyuyoruz! İlikli kemik suyu hatası: Böbrekte birikiyor
İlikli kemik suyu, yüksek besin değeri ve sağlık yararları nedeniyle mutfaklarda sıkça kullanılan geleneksel bir lezzet olarak öne çıkar. Çorbalar, pilavlar, soslar ve birçok yemekte lezzet artırıcı olarak kullanılan kemik suyu, aşırı tüketilirse bazı sağlık problemlerine neden olabilir. Peki ilikli kemik suyu hangi yemeklerde nasıl kullanılmalı?
|
1
1 / 9Fotoğraf
İlikli kemik suyu, uzun saatler kaynatılan hayvan kemiklerinden elde edilir. Kolajen, mineraller ve amino asitler açısından zengin bir sıvıdır. Besleyici özelliğiyle hem geleneksel hem de modern mutfaklarda çeşitli yemeklerde kullanılır. Ancak faydalı diye aşırı tüketimin sağlık üzerindeki etkileri de dikkate alınmalı.