Eylül, ekim ve kasım aylarında tüketilmesi gereken bol vitaminli 6 yiyecek
Meyve-sebzelerin mevsiminde tüketilmesinin daha doğal ve sağlıklı olduğunu artık bilmeyen yok. Peki eylül,ekim ve kasım aylarında tüketilmesi gereken yiyecekler neler? Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir anlattı
|
1
1 / 6Fotoğraf
Eylül: Üzüm ve Fındık
Üzümün hem kan şekerinin dengelenmesinde aktif bir rol oynar hem de harika bir potasyum deposudur. Aynı zamanda bağışıklık sistemi açısından da oldukça önemlidir. Kabuğundaki resveratrol maddesi ile kansere karşı koruyucudur. Üzüm yüksek glisemik indekse sahip olmasından dolayı kan şekerinizi hızlı yükseltebilir. Bu yüzden özellikle insülin direnci ve diyabet hastalarında tüketimine dikkat edilmeli. Üzüm tüketimi insülin direnci olanlarda 1 çay bardağı, normal bireyler için 1 su bardağı ideal porsiyondur.