Ağda için gittiğiniz güzellik salonlarına harcadığınız para yerine, sadece üç basit malzemeyle evde şekerli ağda hazırlamaya ne dersiniz? Tüm ihtiyacınız olan, beyaz toz şeker, limon suyu ve su. Özellikle şekerli ağda canınızı geleneksel sıcak ağdadan daha az acıtır ve bu da şekerli ağdayı hassas ciltler için harika bir seçenek haline getirir. 1 su bardağı beyaz toz şeker, 1/4 su bardağı limon suyu (tercihen şişelenmiş) ve 1/4 su bardağı ılık su.Öncelikle orta büyüklükte bir tencereye beyaz toz şekeri koyun Sonra, limon suyuyla ılık suyu ekleyin ve karıştırın. Ocağı sonuna kadar açın ve karışımı kaynamaya başlayana kadar ısıtın. Sık sık karıştırmaya özen gösterin çünkü ısındıkça kabarmaya başlayacaktır. Karışımı yakmamaya dikkat edin. Yakarsanız soğuduğunda tamamen katılaşır ve kullanılmaz hale gelir. Karışım kabarmaya ve kaynamaya başlayınca ocağın altını orta dereceye getirin. Sık sık karıştırmaya devam edin. Şekerin bu noktada sıvının içinde tamamen çözülmesi gerekir. Yumuşak bir kıvama gelince ve koyu altın rengini alınca ocağı kapatın ve tencereyi ocağın başka bir gözüne koyun, kıvamı sıcak şuruba benzemelidir. Bal gibi koyuysa biraz daha ısıtın. Geleneksel sıcak ağdanın aksine, şekerli ağda sıcak kullanılmamalıdır. Daha sonra bir kaba ya da kavanoza dökün ve 30 dakika soğumasını bekleyin. Hâlâ rahatsız edecek kadar sıcak ya da ılık gelirse, devam etmeden önce birkaç dakika daha soğumasını bekleyin.