SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evde konserve yapımında dikkat edilmesi gerekenler

Diyetisyen Zeynep Özcan Sert, sonbaharın gelmesiyle kış aylarında çeşitli ve sağlıklı sebzeler tüketmek için evde konserve hazırlıklarının başladığına dikkat çekti. Sert, "Evde konserve yapılırken gıdanın güvenli olmasını sağlayacak olan en önemli nokta, şeker ve tuz ilavesi değil, etkin olarak uygulanacak ısıl işlemin süresi ve sıcaklığıdır. Konserveler hazırlandıktan sonra mutlaka yapıldıkları yıl ve mevsim yazılarak etiketlenmelidir. Ek önlem olarak konserve gıda, tüketilmeden önce en az 10 dakika kaynatılmalıdır" dedi.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Sileceklerin sesini kesip gücünü artırıyor! Kurşun kalem tozu ve bebek kremi yeter
  2. Mavi ve mor renkli, sayısız faydası var! İpek gibi hacimli saçlar için adres: Fön sütü
  3. Tüm markalar aynı yöntemi önerdi! Arabadaki süt kokusunu söküp atıyor
  4. Ağırlıklı battaniye bebekler gibi uyutuyor! Herkes kilosuna göre tercih etmeli
  5. Ağrı, şişlik, bacaklarda aksama! Kireçlenme gençleri de etkiliyor
  6. 100 gramında 26 kalori var! Balkabağını bu besinlerle tüketmek faydasını katlıyor
  7. Tıkanmasının sebebi bambaşkaymış! Tuvalet kâğıdını atınca paramparça oluyor
  8. Bunamayı önleyen güveç tarifi! Deneyenler etkili olduğunu söylüyor
  9. Tencerenin arkasındaki işaretin anlamı bakın neymiş! '18/10 kuralına dikkat'
  10. Klozeti temizlemek için fırçaya bile gerek yok! Bir avuç dökün, sıfır koku

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.