SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evde konserve yapımında dikkat edilmesi gerekenler

Diyetisyen Zeynep Özcan Sert, sonbaharın gelmesiyle kış aylarında çeşitli ve sağlıklı sebzeler tüketmek için evde konserve hazırlıklarının başladığına dikkat çekti. Sert, "Evde konserve yapılırken gıdanın güvenli olmasını sağlayacak olan en önemli nokta, şeker ve tuz ilavesi değil, etkin olarak uygulanacak ısıl işlemin süresi ve sıcaklığıdır. Konserveler hazırlandıktan sonra mutlaka yapıldıkları yıl ve mevsim yazılarak etiketlenmelidir. Ek önlem olarak konserve gıda, tüketilmeden önce en az 10 dakika kaynatılmalıdır" dedi.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. E vitamini deposu bakım yağı! Kırışıklıkları açıyor, cildi canlandıracak
  2. Cilt bakımında salyangoz dokunuşu! Güney Koreliler vazgeçemiyor, nemi hapsediyor
  3. Sert kabuklarının içindeki sinarin ilaç gibi! İyi gelmediği hastalık yok, karaciğer dostu
  4. Acıdan kızaran gözlere İbn-i Sina reçetesi! Suyunu balla karıştırınca yanmayı alıyor
  5. Sabahları kalkıp içen ip gibi oluyor! Ihlamurdan gelen detoks, limonlu suya rakipmiş
  6. Makinedeki 3'üncü göz bu işe yarıyormuş! Zorlu kirleri affetmeyecek, sonuç tertemiz
  7. Faydasını duyan evinden eksik etmeyecek! Doğal probiyotikmiş, asırlık sirke anası
  8. Narı tuzlayıp yiyince temizliyormuş! Yemekten sonra rahatlatan etki, şifa deposu
  9. Doğal yollarla şekillendirince bozulmuyor! 1 kez uygulamak yeterli, dolu görünecek
  10. Elinize ne gelirse buzdolabının üzerine koymayın! Kimyasal yayıyor, verimi sıfırlıyor

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.