Ev yapımı ayranı tazecik tutan yöntem! Su ekledikçe çırpmak şart, tuz işi bitiriyor
Günlük hayatta sık sık tüketilen içeceklerden ayran, hızlı bir şekilde bozulabilen içeceklerden biridir. Ancak doğru saklama teknikleri sayesinde ayranın tazecik kalmasını sağlayabilirsiniz. İşte geleneksel lezzeti korumanın bazı alternatifleri.
16.01.2025 - 17:21
|
Son Güncellenme: 16.01.2025 - 17:21
Hem lezzeti hem de sağlık açısından faydalarıyla ayran, her mevsim severek tüketilir. Ancak ayranı doğru şekilde saklamazsanız kısa sürede ekşiyebilir. Peki, ayran nasıl saklanmalı ki tazeliğini ve lezzetini uzun süre korusun? İşte alternatifler.
İlginizi Çekebilecek Haberler
10 dakikada hazırlanan kurtarıcı yemek! Mercimeğin böylesini yemediniz, tadı nefis
Ev yapımı ayranı tazecik tutan yöntem! Su ekledikçe çırpmak şart, tuz işi bitiriyor
Ağartıcıya hiç ihtiyaç yokmuş! Havlular için tek aspirin yetiyor, sonuç mis gibi
Tencere, tava, ızgara fark etmez! Alüminyum folyodan top yapın, kir su olup akacak
Keskin yüz hatları için parmak ucu hilesi! '39 değil, 25 yaşında görünüyorum'
Az çalışması da çok çalışması da zarar veriyor! Kadınlarda risk 5-10 kat daha fazla
Çocuğum sömestirde ya ekrandan başını kaldırmazsa! Anne-babalar için tüyolar
Saçları öbek öbek döken alışkanlık! Telleri teker teker kırıyor, ıslakken yapan yandı
Ayaktaki mantarın bir numaralı sebebi! Sırrı çorapta saklı, yatmadan sürülüyor
Kahvaltıya kaymakla başlayın! Dışarıdan almaya son, 1 gece bekletince nefis oluyor