Kurban Bayramında özellikle kronik hastalığı olanların dikkat etmesi gereken beslenme kuralları olduğuna işaret eden İç Hastalıkları Uzmanı İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, aşırı ve dengesiz beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar hastalıkları açısından ciddi risk teşkil ettiğini vurguladı. Yıldırım, etin içerisindeki demiri daha rahat alabilmek için mutlaka C vitamini içeren gıdalarla birlikte tüketmek gerektiğini ifade etti.
|
1
1 / 14Fotoğraf
Bypass hastalarına kırmızı et uyarısı
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, "By-pass hastaları ve damar pıhtılaşma sorunu olanlar (periferik arter hastaları), bayram sofraları için en riskli gruptadır. Obezite hastaları, diyabetik hastalar ve hipertansiyon hastaları da et tüketimine dikkat etmelidir."