Et tüketirken üzerine limon sıkın! Kurban Bayramı’nı sağlıklı geçirmenin 8 yolu
Bayram dendiğinde akıllara birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan zengin sofralar geliyor. Ancak “Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketiminin çeşitli sağlık sorunlarına yol açabildiği unutulmamalı” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, Kurban Bayramı’nı sağlıklı atlatmak için 8 önemli tavsiyede bulundu.1- GÜNÜN SADECE 1 ÖĞÜNÜNDE KIRMIZI ET TÜKETİN
Öğle veya akşam yemeğinde et tüketilecekse diğer ana öğünde mutlaka sebze yemeği tercih edilmeli. Böylelikle et tüketim miktarı uygun seviyelerde tutularak fazla kalori ve doymuş yağ alınmaz, kilo kontrolüne katkı sağlanır.