En sağlıklısı döküm! Temizlemesi aslında hiç de zor değilmiş: Limonla kaynatın
Döküm tavaları gördüğünüzde fiyatlarına dikkat ettiyseniz oldukça pahalı olduklarını fark etmişsinizdir. İnceleme imkânı bulduysanız da kaldırmanızın zor olduğunu ve tavaların fazlasıyla ağır olduğunu da hissetmiş olmanız muhtemel. Peki, döküm tava aslında nedir, nasıl kullanılır ve en önemlisi nasıl temizlenir?
|
1
1 / 14Fotoğraf
DÖKÜM TAVALARIN ÖZELLİKLERİ
Isıyı uzun süre tutması ve eşit dağıtma özelliği sayesinde yiyeceklerin homojen şekilde pişmesini sağlar. Döküm tavalarda kızartma, mühürleme, soteleme gibi pişirme işlemleri başarılı şekilde yapılabilir. Isıyı eşit dağıtmak lezzetli etler pişirmek için oldukça önemli bir kuraldır. İyi kalite bir döküm tava kullanmak, et mühürleme işlemi yaparken etin tüm suyunu ve lezzetini muhafaza ederek yumuşacık sulu etler pişirmeyi sağlar.