Dutun faydaları nelerdir? Yaz mevsimi yaklaşırken dut mevsimi de gelmiş oluyor. Hem taze hem kurutulmuş olarak yenebilen duttan yüzyıllardır hastalıkların tedavisinde yararlanılıyor. Peki dutun faydaları nelerdir ve ne için kullanılır? 22.06.2016 - 17:03 | Son Güncellenme: 22.06.2016 - 17:59 1 1 / 5 Fotoğraf Dutun içindeki vitamin ve minerallerin kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyici özelliği bulunuyor. Bu yüzden uzmanlar, dutun kansere karşı tüketilmesi gereken yiyeceklerden biri olduğu konusunda hemfikir. Ayrıca içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde antioksidan özelliği olduğu için dut, genel vücut sağlığını korumakla birlikte bağışıklık sistemini de güçlendirerek soğuk algınlığına karşı kullanılabilir. Haberin Devamı İçin Tıklayın