Dut pekmezini böyle yemek çok faydalı! Uzmanı açıkladı...
Hem kışın düşen enerjinizi artırmaya hem de bağışıklık sistemini doğal yollardan kuvvetlendirmeye ne dersiniz? Erzurum dut pekmezi de bu besinlerden biri. Ancak tam bir mineral kaynağı olan dut pekmezinin faydalarından tam anlamıyla yararlanabilmek için yapılması gereken bazı şeyler var. Dut pekmezi nasıl tüketilmeli? Dut pekmezinin faydaları nelerdir? İşte cevabı...
|
1
1 / 5Fotoğraf
Erzurum'da büyük zahmetle hazırlanan dut pekmezi, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra enerji deposu özelliğiyle kış aylarında da adeta şifa kaynağı oluyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da vücut direncini arttırması konusunda dikkati çekmesiyle gündeme gelen dut pekmezi, Erzurum'un Tortum, Uzundere, İspir, Olur ve Oltu ilçeleri başta olmak üzere yörede özellikle sonbaharda kadınlar tarafından üretiliyor. Şifa kaynağı dut pekmezinin bir kısmı, üreten ailelerce tüketilirken büyük bölümü de özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkların sık yaşandığı dönemde piyasaya sürülüyor.