SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Dondurulmuş gıdalar besin değeri açısından zengin mi?

Taze sebze ve meyve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi. Onları en taze haliyle tüketmek de bir o kadar önemli. Ancak meyve ve sebzelerde besin değeri kaybı, dalından kopartıldığı anda başlıyor ve bunların soframıza kadar olan yolculuğu süresince devam ediyor. Burada akıllara meyve ve sebzeleri taze saklamak için başvurulan dondurma yöntemi geliyor. Peki, en iyi dondurma yöntemi hangisi? Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ cevapladı

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Paketliyse kayısı, incir, dut fark etmiyor! Kuru meyveleri yıkamak şart mı?
  2. Mutfak artıklarını tek hamlede halleden tüyo! İçine folyo koyun, tıkanıklığa birebir
  3. Ayaktaki çatlakların çaresi nemlendirici değil! Sebebi mantarmış, şampuan da işe yarıyor
  4. 2 beden incelten kıyafet hilesi! Bu hataları yapmayın, daha kilolu gösteriyor
  5. Beyazlayan saçın imdadına koşuyor! Boyaları çöpe atacaksınız, simsiyah olacak
  6. Diş taşından eser bırakmıyor! 1 yemek kaşığı yeter de artar bile, plaklar sökülecek
  7. Evinizi buram buram sarıyor, balık kokusu erimenin işareti! Hemen prize bakın
  8. Çıtır çıtır cevizli sarma tarif sorduracak! Baklavanın ev halini bir de kadayıfla deneyin
  9. Makinenin üstünde işi yok! Banyo için kısa vadede iyi fikir ama kuruturken bozuyor
  10. Tencerede alev alan yağ her yere sıçrar! Su dökmek hayati hata, çözüm 'beyaz toz'da

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.