Dondurulmuş gıdalar besin değeri açısından zengin mi?
Taze sebze ve meyve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi. Onları en taze haliyle tüketmek de bir o kadar önemli. Ancak meyve ve sebzelerde besin değeri kaybı, dalından kopartıldığı anda başlıyor ve bunların soframıza kadar olan yolculuğu süresince devam ediyor. Burada akıllara meyve ve sebzeleri taze saklamak için başvurulan dondurma yöntemi geliyor. Peki, en iyi dondurma yöntemi hangisi? Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ cevapladı
|
1
1 / 9Fotoğraf
Gıdaların besin değerlerini kaybetmeden tüketilmesinde ve sağlıklı bir şekilde saklanmasında en güvenilir yollardan birinin dondurma işlemi olduğunu söyleyen Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü: