Doğalı da şekerlenir, çöpe atmayın! Saniyeler içinde balı cam gibi pürüzsüz yapıyor
Sofralarımızdan eksik olmayan bal, sağlık için çok faydalı bir doğal şekerdir. Özellikle ısıl işlem görmeyen ham bal, hem besin değerini koruyor hem de şekerlenebiliyor. Ancak balın şekerlenmesi son derece doğal bir durum. Evinizde şekerlenmiş bal varsa hemen gözden çıkarmayın, çöpe atmayın. İşte eski kıvamına döndürmenin basit yolu.Sofralarımızdan eksik olmayan bal, zamanla şekerlenmeye başlayabilir. Bir diğer adıyla kristalleşmiş bal, akışkan yapıdan yarı katı hale dönüşür ve yapısında bozulmalar meydana gelir. Aslında bu durum oldukça normal karşılanan doğal bir süreçtir. Şekerlenme, balın doğal yapısında bulunan glikozun zamanla katılaşmasıdır. Peki, balı eski haline döndürmek mümkün mü? İşte detaylar.