SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Deniz ürünleri ne kadar ve nasıl tüketilmeli?

Balık, karides, kalamar, istiridye, yengeç, ıstakoz, midye gibi deniz ürünleri sağlıklı bir beyin, kalp ve bağışıklık sistemini destekleyen protein, omega-3 yağ asitleri, B12, demir, çinko, magnezyum bakımından zengindirler. Bununla birlikte deniz ürünleri en yaygın gıda alerjenlerinden biridir. Deniz ürünlerinin aşırı tüketimi vücuda zarar verebilir. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak deniz mahsüllerinin tüketimi hakkında bilgi verdi.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Eşlerin birlikte uyuması uyku kalitesini nasıl etkiliyor? Uzmanı açıkladı
  2. Soğuk ve karlı havalar bağışıklığı zorluyor! Doğal yollarla güçlendirmek mümkün
  3. Taş gibi yoğurdun malzemesi dolaptaymış! 5 litreye 1 kaşık yetiyor
  4. Lekeyi daha da yayıyor! Deterjan ve suyun çıkmayan izi için kesin çözüm
  5. Yemekten sonra yürüyüş şart! Her gün yapınca vazgeçemeyeceksiniz
  6. Mağazadaki kıyafetlere nişasta serpiyorlarmış! Giymeden önce mutlaka yıkayın
  7. Oje uğruna mahvolan tırnakların kurtarıcısı! Sadece damlatın, tüm hasarı onarıyor
  8. Kıyır kıyırlığı dillere destan, çay yanında lüp lüp gidiyor! Yumuşacık Van pastası tarifi
  9. 'Eco' modu her zaman tasarruflu değilmiş! Herkesin düştüğü tuzak, bir ayarı var
  10. Çağla Şıkel'in hayret ettiren güzellik sırrı! 'Kelle paçadan hiç vazgeçemiyorum'

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.