Burnun direğini kıran kavanoz kokusu bitecek! Daha kolayı yok, fırın taktiği bir numara
Meyve ve sebzeleri kışın tüketmek için en pratik seçeneklerden biri konserve olarak saklamaktır. Pek çok yiyeceği cam kavanoza ekleyerek muhafaza edebiliyoruz. Ancak defalarca kullanılan kavanozlara koku sinebiliyor veya yemek kalıntıları oluşabiliyor. Bu durumu önlemek ve sterilize etmek için etkili basit yöntemler mevcut. İşte kavanozları temizlemenin taktiği.Kışlık yiyecekleri hazırlarken kullandığımız kavanozlar ve kavanoz kapakları zamanla lekelenmeye ve koku çekmeye başlayabilir. Eğer konserve yapmak için sakladığınız kavanozları tekrar kullanmak istiyorsanız, güçlü bir temizlik aşamasından geçirmeniz gerekir. Doğru tekniklere dikkat ettiğinizde ise ne koku kalıyor ne de yemek artığı. İşte kavanoz temizliğinde yapılması gerekenler.