Bulgurun, buğdayın tahtını salladı! Bir yiyen acıkmak bilmiyor, üstelik glütensiz
Bulgur ve buğday her gün beslenmemizi oluşturan yiyeceklerin başında geliyor. Ancak glüten içeriyor olması ve kilo almaya neden olmasıyla pek de tercih edilmiyor. Peki, buğday ve bulgur yerine neler tüketilebilir? Detaylar haberimizde!
27.08.2024 - 10:58
|
Son Güncellenme: 27.08.2024 - 15:30
Bulgur, buğdaydan yapılan bir besin. Özellikle Orta Doğu ve Akdeniz mutfağında sık tüketilen bulgur, tahıl grubundan sayılıyor. Bulgurun ana malzemesi ise buğday öz, kepek, endosperm olarak 3 bölümden oluşur.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Nezlenin, gribin değil kabızlığın da ilacı! Böbrekleri yıkıyor, bir kez yiyen yaşadı
Öksürüğü şıp diye kesen mucize çay! Doğal balgam söktürücü, tahrişi yatıştırıyor
E vitamini deposu bakım yağı! Kırışıklıkları açıyor, cildi canlandıracak
Cilt bakımında salyangoz dokunuşu! Güney Koreliler vazgeçemiyor, nemi hapsediyor
Sert kabuklarının içindeki sinarin ilaç gibi! İyi gelmediği hastalık yok, karaciğer dostu
Acıdan kızaran gözlere İbn-i Sina reçetesi! Suyunu balla karıştırınca yanmayı alıyor
Sabahları kalkıp içen ip gibi oluyor! Ihlamurdan gelen detoks, limonlu suya rakipmiş
Makinedeki 3'üncü göz bu işe yarıyormuş! Zorlu kirleri affetmeyecek, sonuç tertemiz
Faydasını duyan evinden eksik etmeyecek! Doğal probiyotikmiş, asırlık sirke anası
Narı tuzlayıp yiyince temizliyormuş! Yemekten sonra rahatlatan etki, şifa deposu