Bu hastalıkların çaresi mutfakta!
Kanserden ishale, Alzheimer’dan boğaz enfeksiyonuna birçok hastalığın tedavisinin, mutfağınızın da bulunan nar, keten tohumu, pırasa, soğan gibi bitkilerden geçtiğini biliyor musunuz? Diyetisyen Emre Uzun konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu…
16.02.2017 - 14:18
|
Son Güncellenme: 16.02.2017 - 14:23
Nar, keten tohumu, tarçın, pırasa, çörek otu, soğan, badem ve daha pek çok bitki kanserden kal-damar sağlığına, Alzheimer’dan uykusuzluğa, diyabetten anne sütü yetersizliğine kadar onlarca rahatsızlığın önlenmesi ve giderilmesine yardımcı oluyor. Diyetisyen Emre Uzun, hangi bitkinin hangi rahatsızlığa iyi geldiğini, hangi bitkinin hangi şekilde, ne miktarda ve kimler tarafından kullanılabileceğini anlattı.
Uzun:” Gerçekten de bitkilerin hastalıkların tedavisinde kullanılması, neredeyse insanlık tarihiyle yaşıt bir yöntem. Ancak öncelikle şunu vurgulamayız ki bir bitki şu hastalığı kesinlikle iyileştirir denilemez. Bir bitkinin ancak bir rahatsızlığın veya hastalığın tedavisinde veya önlenmesinde destek olacağını söyleyebilirsiniz. Bununla birlikte her bitkiyi her kişiye öneremezsiniz, çünkü bazı bitkiler vardır ki bazı hastalıklara sahip olanlar o bitkiyi kullandıklarında yarardan çok zarar görebilirler’’ dedi