Baharatları plastik kaplarda, poşetlerde ve nemli ortamlarda saklamak "aflatoksin" adı verilen zehirli küf gelişimine neden oluyor! Prof.Dr. Hakan Karagöl, “Bunun düşük miktarlarda bile tüketilmesi zehirlenmeye hatta karaciğer kanserine bile yol açabiliyor" dedi
|
1
1 / 6Fotoğraf
Poşetlerde ve nemli ortamlarda saklanan baharatlarda gözle görülmeyen küf gelişimine bağlı 'aflatoksin' adı verilen bir zehir oluştuğu ve bu zehirin de karaciğer kanserine yol açabileceğini vurgulayan Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Hakan Karagöl, aflatoksinin kanser dışında bağışıklık sistemini de baskılayarak insan sağlığını ciddi şekilde risk altına soktuğunu belirtti. “Aflatoksinin çok düşük miktarda bile tüketilmesi zehirlenmeye bağlı karaciğer zedelenmesine neden olabilir” ifadelerini kullandı.