Bir bayram klasiği şeker dişlere zarar vermeden nasıl tüketilmeli?
Şekerlerin hepsinin diş üzerinde çürük yapıcı etkiye sahip olduğunu kaydeden uzmanlar, bazılarının daha fazla, bazılarının da daha az olduğunu söylüyor. Şekerler arasında yapışkan olanların yani dişin üzerinde daha uzun süre kalanların tükürükle de daha zor temizlendikleri için diğer tür şekerlere göre dişlerde daha çok çürük yapıcı özelliğe sahip olduğunu vurgulayan Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, bir bayram klasiği şekerin dişlere zarar vermeden nasıl tüketilmesi gerektiğini açıkladı.DİŞLER NASIL ÇÜRÜYOR?
Aşırı şeker tüketiminin halk arasında da bilindiği gibi dişlerde çürük oluşumuna sebep olduğunu kaydeden Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, “Şeker ağız florasını ve tükürüğün yapısını değiştirerek asidik bir ortam oluşturuyor ve ağız ortamının asiditesi artınca dişlerdeki mine yüzeyinin yumuşamasına ve çürüklerin oluşmasına sebep oluyor” dedi.