Balığın sağlığımıza 10 faydası Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, balığın vücuda çok faydalı olduğunu belirterek faydaları hakkında bilgi verdi. 21.11.2016 - 17:28 | Son Güncellenme: 25.11.2016 - 18:49 1 1 / 13 Fotoğraf Uzman Diyetisyen Kandıralı, balığın vücuda olan 10 faydasını şöyle sıraladı: "1- Kalp sağlığına faydalıdır: Balık doymamış yağ asidi içerir, beslenmede etin içerdiği gibi doymuş yağlarla değiştirildiğinde kolesterol seviyelerini azaltabilir. Balıktaki asıl yararlı besin öğesi Omega 3 yağ asididir. Omega 3 yağ asidi bir çeşit doymamış yağ asididir, vücuttaki inflamasyonu (iltihap) azaltmaya yardımcıdır. Vücuttaki inflamasyon kan damarlarına zarar verebilir ve kalp hastalığına yol açabilir. Omega 3 yağ asidi trigliseridleri, kan pıhtılaşmasını ve düzensiz kalp atışlarını azaltabilir, kan basıncını düşürebilir ve çocuklarda öğrenme yeteneğini arttırabilir. Haberin Devamı İçin Tıklayın