SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bahar mevsiminde hangi sebze ve meyveyi nasıl tüketmeliyiz?

Pek çok sebzenin pişirildikten sonra vitamin ve mineral değerinde oldukça ciddi azalmalar meydana gelir. Örneğin C vitamini bakımından zengin brokolinin sadece 3-4 dakika haşlanması veya buharda pişirilmesi C vitamini değerinin yaklaşık yüzde 25 azalmasına neden olur. Bu nedenle vitaminin tam olarak alınabilmesi için sebze ve meyvelerin çiğ ya da çok az pişirilerek tüketilmesi önerilir. Dr. Fevzi Özgönül, bahar aylarında tezgahlara çıkan sebze ve meyvelerin nasıl tüketilmesi gerektiğini açıkladı

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Cilt tonu eşitleyen sihirli reçete! Meğer basitmiş, C vitaminiyle başlayın
  2. Saksı değişiminde unutan yandı! 2 yılda bir yapın, asla gübre vermeyin
  3. Diş aralarına sıkışırsa büyük sıkıntı! Sakızın şekersizi en iyisi, arındıracak
  4. Dışı altın sarısı çıtır çıtır burma tarifi! Lezzet şöleni yaşatıyor, sade yağ şart
  5. Bayramda kalpte huzur, sofrada denge! Mideyi yormamanın bir formül var
  6. Yıkanıp çıkmayan ter kokusuna birebir! 30 dakikada mis gibi, deterjana rakip
  7. Hayat kalitenizi artırmak kendi elinizde! Daha sağlıklı olmak değişimle başlar
  8. Yıllara meydan okuyan ev bitkileri! Çok az bakım istiyor, aşırı su düşmanı
  9. Gri saçları siyaha çeviren asırlık formül! Sadece 2 malzemeyle çaresi var
  10. Topukları değil, halıları da parlatıyor! Ponzayla mükemmel çözüm, bir kez sürtün

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.