SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bahar mevsiminde hangi sebze ve meyveyi nasıl tüketmeliyiz?

Pek çok sebzenin pişirildikten sonra vitamin ve mineral değerinde oldukça ciddi azalmalar meydana gelir. Örneğin C vitamini bakımından zengin brokolinin sadece 3-4 dakika haşlanması veya buharda pişirilmesi C vitamini değerinin yaklaşık yüzde 25 azalmasına neden olur. Bu nedenle vitaminin tam olarak alınabilmesi için sebze ve meyvelerin çiğ ya da çok az pişirilerek tüketilmesi önerilir. Dr. Fevzi Özgönül, bahar aylarında tezgahlara çıkan sebze ve meyvelerin nasıl tüketilmesi gerektiğini açıkladı

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Kaliteli parfümü ele veren taktik! Şişedeki 'EDP-EDT-EDC' kısaltması böyle işe yarıyor
  2. Süpürgeye koyunca mis gibi kokacak! Ev hanımlarının gizli tüyosu, ne varsa vakumluyor
  3. Ne sirke ne maden suyu! Çıtır çıtır böreğin sırrı sosunda ve yufkasında saklı
  4. Yüzdeki ölü deriyi arındıran kahve-kil maskesi! Anında etki ediyor, yağlıysa birebir
  5. Geçmek bilmeyen öksürüğe Çin reçetesi! Boğazdaki gıcık hissini tık diye kesiyor, işte tarifi
  6. Pek çok çiftin hayali! İşte bebek sahibi olmanızı zorlaştıran 5 faktör
  7. Duş almak için en doğru vakit ne zaman? Saçınıza bakın: Sabah-akşam farklıymış
  8. Evinizdeki uzatma kablosuna sakın takmayın! Saç şekillendiriciler de işin içinde
  9. Renkleri eşit değilse hemen boyamayın! Doğal açıcı mucizesi, tek fıs yetiyor
  10. Göz altının tek çaresi çay poşetlerindeymiş! Çöpe atmadan kullanın

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.