SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bahar mevsiminde hangi sebze ve meyveyi nasıl tüketmeliyiz?

Pek çok sebzenin pişirildikten sonra vitamin ve mineral değerinde oldukça ciddi azalmalar meydana gelir. Örneğin C vitamini bakımından zengin brokolinin sadece 3-4 dakika haşlanması veya buharda pişirilmesi C vitamini değerinin yaklaşık yüzde 25 azalmasına neden olur. Bu nedenle vitaminin tam olarak alınabilmesi için sebze ve meyvelerin çiğ ya da çok az pişirilerek tüketilmesi önerilir. Dr. Fevzi Özgönül, bahar aylarında tezgahlara çıkan sebze ve meyvelerin nasıl tüketilmesi gerektiğini açıkladı

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Kadınların gizli düşmanı: Lipödem! ‘Ödem ya da obeziteyle karıştırılmamalı’
  2. Genç yaşlı herkes unutkanlık sorunu yaşıyor! İşte beyin sağlığı için 6 etkili önlem
  3. Ekmekleriniz fırından yeni çıkmış gibi kalacak! Sirke değdiği anda değişiyor, hiç bayatlamıyor
  4. İdrar yolu yananlar buna koşuyor! Adeta enfeksiyon savıcı, iyi gelmediği şey yok
  5. Avuç avuç dökülüyorsa çaresi bu takviye olabilir! Faydaları çok, şaşırtan etki
  6. Borcama yapışıp zamklaşıyor! Meğer yağı, kiri sökmeye 2 malzeme yetiyormuş
  7. Pirinç suyundan gelen mucize! 30 dakikada hazır, gözenekleri küçültüyor
  8. Yüzü parlak olsun diye her gün jiletliyor! 'Şeftali tüylerini alsa da aldatmacadan ibaret'
  9. Hamsi temizlemek eziyet olmaktan çıkacak! Tuzlu suda bekletmek şartmış, bir çırpıda bitirin
  10. Çorba kasesinde şipşak kek tarifi! Yarım saatte hazır, beğenmeyen yok

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.