Ayvayı hep yanlış yemişiz! Tahta kaşık, tuz ve limonla boğazdan akıp gidiyor
İçinde zengin C vitamini bulunması sayesinde kanser riskini azalttığı bilinen ayva, sindirimi kolaylaştırıyor ve vücuda tokluk hissi veriyor. Ancak bütün bunların daha etkili olmasını sağlayan 3 detay var. Limon, tuz ve tahta kaşık!
|
1
1 / 8Fotoğraf
Kışın vazgeçilmez meyvesi ayva, tarih boyunca sadece bir meyve olarak değil, hastalıkların tedavisinde ve güzellik için bir reçete olarak görüldü. Lif bakımından zengin olan ayva, sindirimi kolaylaştırarak vücuda tokluk hissi veriyor. Bağırsak sağlığına dikkat edenlerin sık sık tükettiği ayva kabızlık yaşayanların da imdadına koşuyor. Öksürük problemleriyle yaşayanların da tüketmesi tavsiye edilen ayva, aynı zamanda içerdiği doğal şekerler sayesinde mukusun incelmesini sağlıyor.