SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ayva için bir parça gazete kağıdı yeter! Aylarca taptaze kalacak, asla çürümüyor

Ayva, lif, vitamin ve mineral açısından zengin bir meyve olarak hem taze hem de pişmiş şekilde tüketilebilir. Özellikle soğuk havaların vazgeçilmezi ayva tatlısına kim hayır diyebilir ki. Ancak ayvanın hem lezzetini hem de besin değerlerini uzun süre koruyabilmesi, doğru saklama yöntemlerinin uygulanmasına bağlıdır. Aksi durumda, ayvanın hızla bozulabilir veya tadının değişebilir. Bu sebeple, ayvayı saklanma süreci, meyvenin dokusunu, tadını ve besin değerini korumak için büyük önem taşır. Peki, ayvanın saklama ömrünü nasıl uzatabiliriz? Ayvayı en iyi şekilde nasıl saklayabiliriz?

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Kırış kırış kıyafetler ütü kullanmadan jilete dönecek! Bir tanesi bile yetiyor
  2. Karnabaharı haşlamayı, kızartmayı unutun! Daha lezzetlisi yok, parmak yedirten tarif
  3. Duşakabindeki su lekelerini bir çırpıda silecek! Diş macunu sürün, aynaya dönüyor
  4. Çilleri yok eden limonlu çözüm! Bu bitkiyle birleşince etkisi 10 kat artıyor
  5. Tedavi süresince hamile kalınabilir mi? Meme kanserinde en çok merak edilen 5 nokta
  6. 57 yaşında yılmadı, kısa sürede 63 kilo verdi! 'Trafik ışığı sistemi kullandım'
  7. Ne limon ne sirke, gürleştirmek isterken döküyor! Kaşları içeriden beslemek şart
  8. Kırılan tırnak canınızı sıkmasın! Çaresi metal törpü değil, mikrop hücum ediyor
  9. Kalın değil, ince ve kat kat giyinin! Kış hastalıklarına karşı 8 kritik öneri
  10. Elektrik faturası düşecek! Yıllarca bilmeden çalıştırdık, fırındaki 'damla'ya basın

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.