Sarma yaprakları kalın damarlı ve çok büyük yapraklı olmamalı. Özellikle sarı üzümlerin yapraklarını tercih edin. Ayrıca salamura yaprakların iri olanlarını etli sarma yaparken kullanmak için ayırın ve dondurucuda saklayın. Salamura yapraklarını tuzundan iyice arındırmak ve yumuşak olmasını sağlamak için bir gece önceden suya koymanız çok önemli. Suyu belli aralıklarla değiştirerek, yaprağınızı kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Bunun yanında yapraklarınızın sap kısımlarından bıçak yardımıyla kurtulup sarmaya hazır halde bırakabilirsiniz. Eğer yapraklarınızı bir gece önceden suya yatırmayı unutursanız aynı gün içinde yaprak sarmaları sarmaya başlamadan önce salamura yapraklarınızı ılık suda 2-3 saat kadar bekletebilirsiniz. Buna vaktiniz yoksa kaynattığınız suya yaprakları atıp bir süre beklettikten sonra çıkarabilirsiniz. Bu yöntem, sert yaprakların da yumuşamasını sağlayacaktır. Yaprakları ters yüz ederek rengi hafifçe değişene kadar haşlayın. Daha sonra yaprakları kaynar sudan süzgeç yardımıyla çıkarın ve fazla sularını süzün. Yaprak demetleri kuruyunca buzdolabı poşetlerine, kilitli poşetlere ya da derin dondurucuya uygun kaplara koyarak kaldırın. Zeytinyağlı yaprak sarma yapmanın püf noktaları arasında tencerenin dibine yaprak, sarmaların arasında ve üstüne ise limon dilimleri eklemeniz tavsiye ediliyor. Pişirme içinse sarmaların üzerine su ve zeytinyağı eklenmesi gerekiyor. Biraz maden suyu ekleyerek sarmalarınızın lezzetine lezzet katmak mümkün.