Asırlardır balıkla birlikte yeniyor! Bir sırrı varmış, soğansız olmaz
Sağlık üzerinde önemli etkiye sahip olan balığı sofranızda haftada en az 2 kez bulundurmak şart. Balıktan maksimum fayda sağlamanın en önemli sırları ise asırlardır yanına en çok yakışan besinlerde saklı!
|
1
1 / 6Fotoğraf
HAFİF SULU BIRAKIN
Özellikle küçük balıklarda tercih ettiğimiz kızartma yönteminde, yüksek ısıya maruz kalması nedeniyle protein içeriği azalıyor. Ağırlığının yarısı kadar yağ çeken balıkların kalori miktarı ise artıyor. Balığın besin değerinin düşmemesi için ızgara, fırınlama veya buharda pişirme gibi daha sağlıklı teknikleri tercih edebilirsiniz. Balığı fazla pişirmeden, hafif sulu kalacak şekilde pişirmeye özen gösterebilirsiniz.